Robert Mesarič

Glavni trener v Judo klubu Ravne na Koroškem. Predsednik Judo kluba Dravograd.

Robert Mesarič
leto rojstva 1986
stopnja pasu 5. DAN
kategorija do 81 kg
tokui-waza (najljubša tehnika) tomoe-nage

Z judom sem se spoznal v tretjem razredu osnovne šole, in sicer čisto po naključju. Z bratom sva se v začetku šolskega leta odločila, da se preskusiva v borilnih veščinah. David se je takoj odločil za judo, mene pa je bolj privlačil karate. Prvi trening je bil za obe veščini razpisan ob istem terminu, vsak na svoji polovici telovadnice OŠ Mislinja. Ko sva prišla na vadbo, sem izvedel, da je trening karateja odpadel, zato sem se pridružil bratu na treningu juda. Že tisti večer sem vedel, da bo judo še dolgo del mojega življenja, tudi po zaslugi mojega prvega trenerja, Viktorja Sušca.

Skozi leta treninga juda sem se naučil številnih življenjskih lekcij; samodiscipline, delovnih navad, vztrajnosti, iznajdljivosti, ... Judo mi je omogočil, da sem veliko potoval in spoznal ogromno zanimivih ljudi, različnih kultur in kulinarike (zelo rad dobro jem :)

Tekmovalni uspehi

mladinski državni podprvak 2004
dobitnik 7 bronastih medalj s članskih državnih prvenstev 2004, 2009, 2012, 2013, 2016, 2017, 2018
3. mesto v 1. slovenski judo ligi 2018

Po končani tekmovalni karieri sem se odločil, da ostanem v judu tudi kot trener in funkcionar, saj želim veščine in vrednote, ki sem jih spoznal in jih še spoznavam skozi ta šport, prenašati na mlajše generacije.

trenerji 10

Usposobljenost

 • Trener juda (Strokovni delavec 2, športno treniranje, JUDO)
 • IJF judo instructor

Funkcije v Judo zvezi Slovenije

 • Član Komisije za pasove in kate
 • Član IT komisije
 • Član izpitne komisije (B licenca)
 • IT podpora na judo tekmovanjih

Borut Marošek

Podpredsednik Judo zveze Slovenije in trener v JK Slovenj Gradec.

Borut Marošek
leto rojstva 1979
stopnja pasu 2. DAN
sodnik mednarodni sodnik IJF (B licenca)

Borut je bil rojen v Slovenj Gradcu, po srednji šoli se je odpravil na študij v ukrajinsko prestolnico Kijev, kjer je diplomiral in magistriral na tamkajšnji nacionalni univerzi za šport in telesno kulturo. Ves ta čas je aktivno vadil judo, postal srednješolski, pasovni in mladinski državni prvak. Svojo najvišjo uvrstitev je dosegel na članskem svetovnem pokalu v Sofiji, kjer je zasedel 9. mesto. Od leta 2004 deluje kot trener v matičnem klubu in kot svetovalec pomaga drugim trenerjem. Od leta 2010 opravlja funkcijo predsednika Judo kluba Acron Slovenj Gradec.

Borut je eden redkih Slovencev in prvi Korošec, ki je opravil izpit za mednarodnega sodnika v judu.

Usposobljenost

 • Profesor športne vzgoje in diplomirani trener juda, magister fizične rehabilitacije

Funkcije v Judo zvezi Slovenije

 • Podpredsednik JZS

Zala Pečoler

Koordinatorica in vodja projektov v Judo zvezi Koroške. V prostem času pomaga pri vadbi v programih Judo vrtca in Male šole juda.

Zala Pečoler
leto rojstva 1999
stopnja pasu 1. DAN
kategorija do 63 kg
največji uspeh bron na kadetskem evropskem prvenstvu

Zala je svojo judo pot začela, ko jo je pri 10 letih nad judom navdušil oče. Postala je večkratna državna prvakinja ter zmagovalka in dobitnica več odličij z evropskih pokalov. Zalin največji uspeh je bronasta medalja s kadetskega evropskega prvenstva na Finskem leta 2016.

Zala svoje zanje rada predaja mlajšim generacijam in prav to je razlog, da se je po končani tekmovalni karieri odločila za trenersko delo, končala pa je tudi vzgojiteljsko šolo.

Svoj prosti čas najraje preživi v fitnesu ali v družbi prijateljev, njen moto pa je "Train your body but don't forget to train your mind, everyday."

Zanimivost: tudi Zalin oče Tomaž je v judu osvojil bronasto odličje na evropskem prvenstvu, in sicer na veteranskem, v Pragi leta 2014.

Usposobljenost

 • Trener juda (Strokovni delavec 1, športno treniranje, JUDO)
 • Vzgojiteljica predšolskih otrok

Aljoša Yankovskyy

Trener v programih Mala šola juda in Judo šola.

Aljoša Yankovskyy
leto rojstva 1998
stopnja pasu 1. DAN
kategorija do 81 kg
zanimivost  igra v članski ekipi RK Slovenj Gradec

Aljoša se je rodil v Kijevu v Ukrajini, odraščal pa je v Slovenj Gradcu. Izhaja iz športne družine, v judo pa ga je vpeljal njegov oče Ruslan. Aljoša je bil v kadetski konkurenci zelo perspektiven tekmovalec, največji uspeh pa je dosegel v letu 2015, ko se je uvrstil na kadetsko evropsko prvenstvo v Sofiji in na evropski olimpijski festival mladih v Tbilisiju.

Aljoša se je na svoji športni poti poleg juda ukvarjal še s plavanjem in rokometom, slednjega igra še danes, in sicer v članski ekipi Rokometnega kluba Slovenj Gradec.

Izkušnje iz indvidualnih in ekipnih športov danes z veseljem prenaša na mlade judoiste. Za trenerski poklic se je odločil, ker ga veseli delo z otroki.

trenerji 2

Usposobljenost

 • Trener juda (Strokovni delavec 1, športno treniranje, JUDO)
 • IJF judo instructor

Aljaž Gostenčnik

Trener v programu Male šole juda v Mežici, Šentjanžu in Libeličah.

Aljaž Gostenčnik
leto rojstva 1998
stopnja pasu 1. DAN
kategorija do 81 kg
zanimivost rojen je na dan juda

Aljaž se z judom ukvarja že od prvega razreda osnovne šole in je še vedno perspektiven tekmovalec. Zaključuje tudi šolanje na Pedagoški fakulteti v Mariboru.  Med glavne dosežke šteje zmago na afriškem pokalu v Tuniziji leta 2017, udeležil pa se je tudi dveh evropskih prvenstev in svetovnega prvenstva v Zagrebu.

Za trenerski poklic se je odločil, ker s svojim znanjem in izkušnjami na področju športa rad navdušuje mlajše generacije, "dobro se z dobrim vrača" pa je njegovo vodilo v življenju.

V prostem času Aljaž rad poprime za kuhalnico in razvaja svoje domače. Uživa v naravi, obožuje živali, ob večerih pa si rad vzame čas za dober film in zdrav prigrizek.

trenerji 3

Funkcije v Judo zvezi Slovenije

 • Član Komisije za inkluzivni judo