dp u23 2022 zan bozenk

Danes sta v Braslovčah potekali državni prvenstvi za mlajše člane in članice ter starejše dečke in deklice.

Dopoldne so najprej v konkurenci 81 tekmovalcev do 23 let nastopili 4 predstavniki JK Acron Slovenj Gradec. Najbolje se je odrezal Žan Boženk, ki je v kategoriji do 73 kg s 3 zmagami osvojil naslov državnega prvaka. Srebrno odličje si je priboril Nace Herkovič do 81 kg, zabeležil je 2 zmagi in poraz. Srebro si je priborila tudi Jevgenija Gajić do 52 kg. Vid Kavnik je tokrat ostal neuvrščen.

Rezultati ml. člani in članice.

Popoldne so se v razgreti dvorani pomerili še starejši dečki in deklice. Med 204 tekmovalci iz 42 klubov je koroški judo zastopalo 18 judoistov in judoistk, ki so skupaj osvojili 7 odličij.

dp u14 2022 sg muta

Zlato medaljo in naslov državnega prvaka si je v kategoriji do 50 kg priboril Aleks Krivec. Za ta uspeh je moral premagati kar 5 nasprotnikov, v finalni borbi tudi klubskega prijatelja Taja Temnikerja, ki je tako osvojil srebrno odličje. Tudi Taj je do finala zabeležil 4 zmage. Srebrni odličji sta osvojili še Nuša Samec, do 48 kg in Vita Gašper, do 36 kg. Jaka Gošnak, Jan Gaberšek in Ana Kozamurnik so osvojili bronaste medalje. Jaka je v kategoriji do 46 kg nanizal 4 zmage in 1 poraz, Jan in Ana sta zabeležila po 2 zmagi in poraz.

dp u14 2022 ravne

Na 5. mestih so končali Ožbej Sovinc, Oskar Šmid, Jošt Rožej in Tia Vidovič. 7. je bila Iva Forstner. Brez uvrstitve so tokrat ostali Jurij Slemnik, Jaka Sušnik, Leja Lorenci, Urban Kugovnik Bregeš, Jaša Vesnicer in Jernej Peter.

Čestitke.

Rezultati st. dečki in deklice.

DP U23 & U14 2022