pokal beltinci 2023

Danes, 14. 10. 2023, je v Puconcih na Pokalu Beltinec 2023 nastopilo kar 34 koroških judoistov in judoistk v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let. Skupaj so osvojili kar 21 odličij, od tega 8 zlatih, 8 srebrnih in 5 bronastih.

V kategoriji mlajših dečkov in deklic so se najbolje odrezali Urban Kotnik, Aljaž Jezernik, Makar Hontiuk, Nika Pešl in Manca Gorjup, vsi so osvojili zlata odličja. Srebrna odličja so si priborili Tilen Zdovc, Luka Gošnak, Isabela Pušnik in Žana Kojzek. Tretji so bili Maj Božič, Tajda Forstner in Victoria Plevnik.

Peta mesta so osvojili Žiga Lichteneger, Gašper Žlebnik, Tilen Kamenik in Tristan Todić. Sedma sta bila Jan Pantner in Žan Orter.

Med starejšimi dečki in deklicami so zlata odličja osvojili Roman Hontiuk, Jan Gaberšek in Matej Krivograd. Srebrni so bili Jošt Rožej, Aljaž Linasi, Nadia Statsenko in Jure Lichteneger. Bronasti medalji sta si priborila Johny Krivec in Nace Hovnik.

Jaša Vesnicer, Bine Kotnik, Viktor Kravcar in Gašper Potočnik so osvojili 5. mesta, Gal Gril in Andraž Mandl Jauk pa sta bila sedma. Nastopil je še Maks Kušej.

Predstavniki obeh koroških klubov so v skupnem točkovanju kategorij U12 in U14 zasedli najvišji mesti. JK Acron Slovenj Gradec 1. mesto, JK Ravne na Koroškem pa 2. mesto med 25 nastopajočimi klubi iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Čestitamo vsem nastopajočim, za uspeh, trud in napredek.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/4039

Pokal Beltinci 2023