Poletne aktivne počitnice

Poletnih počitnic je konec in otroci bodo kmalu spet sedli v šolske klopi. Tudi v koroških judo klubih se že s polno paro pripravljamo na začetek nove sezone. Preden pa se podamo novim izzivom naproti, poglejmo, kaj vse so judoisti in judoistke počeli med najdaljšimi počitnicami.

Letošnje poletje je bilo kljub omejitvam zaradi COVID-19 izredno pestro. Judo zveza Koroške je v sodelovanju s koroškimi judo klubi in lokalnimi partnerji poskrbela, da judoistom ni bilo dolgčas in da so čimveč dni preživeli v naravi.

Na Ravnah na Koroškem so v mesecu juliju in začetku avgusta tedensko potekale športne aktivnosti za otroke. Poleg vadbe na prostem, v parku, na trim stezi in na igriščih, smo uživali še na letnem kopališču, pomerili pa smo se tudi v paintballu na Ivarčkem jezeru. Otroci so imeli priložnost spoznati delo policista Mitje, vodnika službenega psa. Obiskali smo kamp Menina, kjer smo se preskusili v adrenalinskem parku in v igranju Sup pola na vodi.

Poleg tedenskih aktivnosti smo se družili še na športnih taborih za otroke do 14 let. Na Kopah so otroci izvedli pohoda na Veliko kopo in Črni vrh ter igrali disc golf in trenirali na blazinah pod šotorom.

Drugi tabor se je odvil na turistični kmetiji Ošven. Mladi pohodniki so se povzpeli na Uršljo goro preko kozjega hrbta do vrha in nazaj do Naravskih ledin, od koder smo do Ošvena še dva kilometra pretekli, da smo ujeli kosilo :) Učili smo se preživetja v naravi - kurjenje ognja in osnove orientacije nam je na zelo zanimiv način prikazal Borut Pandel. Lepo vreme smo izkoristili tudi za kopanje v Ivarčkem jezeru.

Judo tabor v Selcah na Hrvaškem, ki bi ga morali letos organizirati že 15. leto zapovrstjo, smo zaradi situacije s COVID-19 nadomestili z domačimi pripravami na Kopah, ki so potekale cel mesec julij in dva tedna v avgustu in so bile namenjene predvsem tekmovalcem od 15 leta naprej. Koroški judoisti in judoistke so imeli priložnost trenirati tudi z gosti iz Estonije, Nemčije, Litve, Poljske in Francije ter drugih slovenskih klubov. Priprav sta se udeležila Mihael Žgank, svetovni podprvak in aktualni evropski prvak ter Maruša Štangar, bronasta z evropskega prvenstva 2019.

18. julija je Judo klub Ravne na Koroškem, v sodelovanju z Judo zvezo Koroške in Judo zvezo Slovenije organiziral državno prvenstvo v judo katah, na katerem je nastopilo 25 parov v 8 različnih katah.

Kot vsake počitnice, so se tudi letošnje prehitro končale, a se kljub temu tako otroci kot starši in trenerji že veselimo novega šolskega leta in začetka vadbe juda. Judo vadba začetnikov, judo vrtca in nadaljevalnih tečajev bo potekala v Mislinjski, Dravski in Mežiški dolini na ustaljenih lokacijah, dodali pa smo tudi skupino začetnikov v Črni na Koroškem in skupini judo vrtca v Prevaljah in Mežici.

Zdaj je čas za vpis novih članov. Se vidimo na tatamiju!

Aktivne počitnice 2020