DP člani-ce 2020

V soboto in nedeljo sta se v Mariboru, v soorganizaciji Judo zveze Slovenije in Judo kluba Branik Broker, odvili državni prvenstvi za mlajše kadete in kadetinje ter člane in članice.

V soboto so po dolgem premoru na tatami zopet stopili judoisti in judoistke do 16 let. V konkurenci 148 tekmovalcev iz 33 slovenskih klubov so borci in borke JK Acron Slovenj Gradec osvojili eno zlato in štiri bronasta odličja.

V kategoriji do 48 kg se je odlično izkazala Jevgenija Gajić, ki je ugnala obe nasprotnici in osvojila naslov državne prvakinje. Njen uspeh so z bronastimi odličji dopolnili Ajda Gašper do 52 kg, Žak Šuler do 55 kg, Ožbej Razgoršek do 81 kg in Žiga Verčkovnik nad 81 kg.

DP U16 2020

Jaka Tušek je osvojil 4. mesto, Alex Lassnig Špalir pa je bil 7. Jan Kušej in Maj Kavnik sta tokrat ostala brez vidnejših uvrstitev.

Danes so se v Mariboru zbrali še člani in članice. Korošci in Korošice so se tudi tukaj odlično izkazali in poskrbeli za zgodovinski uspeh. Prvič po letu 2010, ko je državna prvakinja postala Fitore Zenuni, so naša dekleta stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, tokrat je to uspelo kar dvema. Tina Kovač je v kategoriji do 57 kg nastopila zelo suvereno in premagala vse tri nasprotnice ter osvojila svoj prvi članski naslov. Kategorijo nižje, do 52 kg, je državna prvakinja postala tudi Nuša Perovnik.

DP člani-ce 2020

Srebrna odličja so osvojili Nace Herkovič do 66 kg, Aljaž Gostenčnik do 90 kg, Vinko Prevolšek do 60 kg in Urška Bernard do 48 kg.

Tamara Kovač je osvojila 4. mesto, Ines Hribernik pa je bila 5. Žan Boženk, Nace Pečnik in Žan Kaizer so ostali brez uvrstitev.

V končni razvrstitvi je Judo klub Acron Slovenj Gradec po številu medalj zasedel odlično 2. mesto za JK Bežigrad in pred JK Z'dežele Sankaku.

Športnikom čestitamo za odlične nastope. Hvala tudi trenerjem za dobro delo in staršem ter sponzorjem za podporo.

Rezultate s tekmovanja si lahko ogledate na uradni strani Judo zveze Slovenije: DP U16, DP člani in članice

DP U16 in clani-ce